Organizer

Albania Fokus

Location

Universiteti i Arteve
Tirana, Albania

Date

Oct 17 - 18 2023
Expired!

Time

5:00 pm - 9:00 pm

Ekspozita “Pressura”

PRESSURA, kolonia e artistëve nomad dedikuar fotografisë sociale!

Fotografia sociale është një koncept i veçantë dhe jo shumë i eksploruar në Shqipëri dhe rajonin e Ballkanit Perëndimor.  E sjelle në vëmëndje nga organizata Albania Fokus, me suportin e iniciativës SMART Balkans, si pjesë e mekanizmit të granteve kreative, PRESSURA është një koncept i ri për fotografët dhe artistët që synon të përcjellë tek publiku histori të jetuara njerëzore me qëllim ndryshimin e paradigmës sociale nga mënyra tradicionale e përcjelljes tek publiku.

Pas një seri takimesh dhe mentorimi të fotografëve dhe artistëve të rinj, PRESSURA vjen si një koloni nomade artistësh dedikuar fotografisë sociale duke sjellë historitë njerëzore më pranë publikut nëpërmjeët veprave të reja kreative dhe multidimensionale. Tashme e kthyer në një platformë të re sociale dhe artistike, PRESSURA ka bërë bashkë gjatë rrugëtimit të saj mbi 30 artistë dhe fotografë të rinj dhe me eksperiencë me qëllim shkëmbimin e eksperiencave, njohurive dhe krijimin e veprav të përbashkëta për të sjellë më afër artin me realitetin e jetuar.

PRESSURA do të shfaqet në Tiranë dhe Gostivar breda muajit Tetor 2023.

  • Tiranë, 17-18 Tetor 2023, ora 17:00 prane Amfiteatrit te Universitetit te Arteve
  • Gostivar, 20-21 Tetor 2023

Mos mungoni!

The event is finished.

Shopping Basket