Vizual_redukcija sredstava

Норвешкото Министерство за надворешни работи воведува намалување на средствата во 2024 година

По промената на политичките приоритети, меѓу другото поради војната во Украина и кризата на Блискиот Исток, норвешкото Министерство за надворешни работи најави дека ќе има значително намалување на средствата за развој на земјите од Западен Балкан во 2024 ...

Веб-страница 1600x900-02

Втор повик за оперативни грантови

Јавен повик за оперативни грантови Референтен број: SB MKD CG 02/23   Проектот СМАРТ Балкан објавува јавен повик за оперативни грантови, за апликантите од С. Македонија. Проектот СМАРТ Балкан е финансиран од Министерството за надворешни р ...

DSC_0024 1

Втора национална конференција во С. Македонија “Управување со кризи и зајанување на локалните капицитети за спречување на насилство и насилен ектремизам”

Денес, на 08.06.2023, ја одржавме втората Национална конференција насловена “Управување со кризи и зајанување на локалните капицитети за спречување на насилство и насилен ектремизам”, организирана во рамки на проектот СМАРТ Балкан – Граѓанско општество за ...

2 Нац конференција-Македонија

Втора национална конференција во С. Македонија: СМАРТ Балкан – Граѓанско општество за поврзан Западен Балкан

Во рамки на проектот СМАРТ Балкан се организира втора Национална конференција, која ќе се одржи на 08 јуни 2023 во х. Александар Палас, со почеток во 09:30 часот. Фокусот на панел дискусијата на годинашнава конференција ќе биде на управување со кризи и ј ...

343422226_1279718119298109_1267159268330916770_n

Церемонија за доделување грантови во С. Македонија | 28.04.2023

Ни претставува особено задоволство да ве информираме дека на 28.04.2023, проектниот тим на СМАРТ Балкан додели 14 грантови, од кои десет (10) грантови за Локални иницијативи, два (2) гранта за Креативни кутии и два (2) Медиумски гранта на граѓански органи ...

SMART Balkans CRPM N Macedonia

Норвешка инвестира во сигурноста и стабилноста на Западен Балкан

3 МИЛИОНИ ЕВРА ДОДЕЛЕНИ ЗА ИМПЛЕМЕНТАЦЈА НА 33 ПРОЕКТИ Министерството за надворешни работи на Кралството Норвешка продолжува да инвестира средства во развојот и безбедноста на шесте земји од Западен Балкан, ставајќи посебен акцент на зајакнување на вли ...

Javni poziv

Јавен повик за ментори/ки

Конзорциумот на проектот СМАРТ Балкан објавува јавен повик за Национални ментори/ки. Повеќе информации за повикот ќе најдете ТУКА: Техничките услови за овој повик се достапни во Анекс 1.      Како да аплицирате:  Апликациите за повикот за Н ...

mcd

Прашања и одговори за апликантите од С. Македонија

Во рамките на четирите отворени јавни повици од проектот СМАРТ Балкан, ги објавуваме одговорите на добиените прашања за апликациите од С. Македонија. Одговорите на прашањата се достапни ТУКА:

DSC_0276

Потпишани договори со ГО од С. Македонија и Србија, добитници на оперативни грантови

На 25.01.2023 година, доделивме осум оперативни грантови на граѓански организации од С. Македонија и Србија во рамки на проектот СМАРТ Балкан – Граѓанско општество за поврзан Западен Балкан, поддржан од Министерството за надворешни работи на Кралството Но ...

WEB SB

Одржана е информативна сесија за апликанти од Северна Македонија

Во врска со четирите јавни повици за грантови за Национална интервенција, Локална иницијатива, Креативна кутија и Медиумски грант, се одржаа две онлајн информативни сесии со претставници на граѓански организации и сите заинтересирани страни. На 18.01.2023 ...