RT (4)

Regionalna diskusija: Zvanični mehanizmi za regionalnu reakciju na nasilje i prijetnje u online prostoru

Vidjeli ste nasilje ili ubistvo u live streamingu, a vijesti sa mjesta nesreće brzo se prenose? Kako reagovati? 

Koje su odgovornosti medija, kada komuniciraju i kako izvještavaju u kriznim situacijama? 

Postoje li regionalni mehanizmi koji se bave ovim pitanjima?

Šta možemo učiniti kao građani?

Pridružite nam se na Regionalnoj diskusiji “Zvanični mehanizmi za regionalnu reakciju na nasilje i prijetnje u online prostoru” gdje možete pronaći odgovore na ova i mnoga druga srodna pitanja. Diskusija će se održati 17. novembra 2023., putem Zoom platforme (LINK za uključenje) u periodu od 13:00 do 15:00 sati. 

Cilj ove diskusije je razmjena iskustava iz oblasti reagovanja na nasilje i prijetnje u online prostoru u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji, regionalnih mehanizama odgovora, mogućnostima učešća organizacija u tom procesu, te važnosti medijske odgovornosti prilikom izvještavanja na ovu temu.

Paneliste i panelistkinje predstavljaju institucije, organizacije i eksperte/ce iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije koji rade na identifikaciji i rješavanju problema nasilja u online prostoru i reakcijama na prijetnje.

Broj mjesta je ograničen!

Pozivaju se sve zainteresovane organizacije civilnog društva, građani, predstavnici državnih institucija i medija iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije da učestvuju u diskusiji.

Prijavite se putem linka: https://forms.microsoft.com/e/17EEiaSdE3

Diskusija će se održati na lokalnim jezicima.

Agenda će biti blagovremeno dostavljena prijavljenim učesnicima/cama.