Iskra web SB - NE DIRATI (21)

Video kampanja RAVNOPRAVNO JE KADA SMO SVI ZADOVOLJNI

Udrženje Roditelji provodi video kampanju „Ravnopravno je kada smo zadovoljni svi“  čiji poseban fokus je stavljen na porodični kontest. Spot prikazuje srećnu porodicu koja je neopterećena rodnim stereotima kao i njihovu evoluciju kroz vrijeme. Nastojanje je da se javnosti približi kako evolucija bračnih odnosa i roditeljstva nosi sa sobom neizbježne promjene i da se ukaže na to da partneri treba da budu svjesni tih promjena, ali i da donesu odluku kako će se prema njima odnositi. Spot vraća u djetinjstvo i podsjeća na uobičajenu međusobnu komunikaciju roditelja ili starijih članova uže i šire porodice.

Kroz spot Udrženje Roditelji ukazuje na pozitivne promjene kojima savremena porodica teži, a koje dovode do postizanja ravnopravnosti. Glavna poruka je da se prava ravnopravnost postiže tek kada se svi članovi porodice osjećaju zadovoljno u svojim ulogama.

Kampanja predstavlja borbu za stvaranje mirnijeg društva u Crnoj Gori, koje će biti manje podijeljeno i opterećeno rodnim stereotipima. Pri tome, osnovna ideja vodilja jeste da društvo koje je edukovano i informisano će biti spremnije da prepozna i reaguje na situacije koje podrazumijevaju kršenje rodnih principa.

Video uratke pogledajte u nastavku: