2 Нац конференција-Македонија

Втора национална конференција во С. Македонија: СМАРТ Балкан – Граѓанско општество за поврзан Западен Балкан

Во рамки на проектот СМАРТ Балкан се организира втора Национална конференција, која ќе се одржи на 08 јуни 2023 во х. Александар Палас, со почеток во 09:30 часот. Фокусот на панел дискусијата на годинашнава конференција ќе биде на управување со кризи и ј ...

343422226_1279718119298109_1267159268330916770_n

Церемонија за доделување грантови во С. Македонија | 28.04.2023

Ни претставува особено задоволство да ве информираме дека на 28.04.2023, проектниот тим на СМАРТ Балкан додели 14 грантови, од кои десет (10) грантови за Локални иницијативи, два (2) гранта за Креативни кутии и два (2) Медиумски гранта на граѓански органи ...

SMART Balkans CRPM N Macedonia

Норвешка инвестира во сигурноста и стабилноста на Западен Балкан

3 МИЛИОНИ ЕВРА ДОДЕЛЕНИ ЗА ИМПЛЕМЕНТАЦЈА НА 33 ПРОЕКТИ Министерството за надворешни работи на Кралството Норвешка продолжува да инвестира средства во развојот и безбедноста на шесте земји од Западен Балкан, ставајќи посебен акцент на зајакнување на вли ...