2 Нац конференција-Македонија

Втора национална конференција во С. Македонија: СМАРТ Балкан – Граѓанско општество за поврзан Западен Балкан

Во рамки на проектот СМАРТ Балкан се организира втора Национална конференција, која ќе се одржи на 08 јуни 2023 во х. Александар Палас, со почеток во 09:30 часот. Фокусот на панел дискусијата на годинашнава конференција ќе биде на управување со кризи и ј ...

343422226_1279718119298109_1267159268330916770_n

Церемонија за доделување грантови во С. Македонија | 28.04.2023

Ни претставува особено задоволство да ве информираме дека на 28.04.2023, проектниот тим на СМАРТ Балкан додели 14 грантови, од кои десет (10) грантови за Локални иницијативи, два (2) гранта за Креативни кутии и два (2) Медиумски гранта на граѓански органи ...

SMART Balkans CRPM N Macedonia

Норвешка инвестира во сигурноста и стабилноста на Западен Балкан

3 МИЛИОНИ ЕВРА ДОДЕЛЕНИ ЗА ИМПЛЕМЕНТАЦЈА НА 33 ПРОЕКТИ Министерството за надворешни работи на Кралството Норвешка продолжува да инвестира средства во развојот и безбедноста на шесте земји од Западен Балкан, ставајќи посебен акцент на зајакнување на вли ...

mcd

Прашања и одговори за апликантите од С. Македонија

Во рамките на четирите отворени јавни повици од проектот СМАРТ Балкан, ги објавуваме одговорите на добиените прашања за апликациите од С. Македонија. Одговорите на прашањата се достапни ТУКА:

WEB SB

Одржана е информативна сесија за апликанти од Северна Македонија

Во врска со четирите јавни повици за грантови за Национална интервенција, Локална иницијатива, Креативна кутија и Медиумски грант, се одржаа две онлајн информативни сесии со претставници на граѓански организации и сите заинтересирани страни. На 18.01.2023 ...

Media Grants

Јавен повик за Медиумски грантови   

Референтен број: SB MKD MG 01/22  Проектот СМАРТ Балкан објавува јавен Повик за Медиумски грантови, за апликантите од Северна Македонија.   СМАРТ Балкан проектот, финансиран од Министерството за надворешни работи на Кралството Норвешка, го спроведув ...

Creative box

Јавен повик за грантови за Креативни кутии

Референтен број: SB MKD CBG 01/22  Проектот СМАРТ Балкан објавува јавен Повик за грантови за Креативни кутии, за апликантите од Северна Македонија.   СМАРТ Балкан проектот, финансиран од Министерството за надворешни работи на Кралството Норвешка, го ...

Local Initiatives

Јавен повик за грантови за Локални иницијативи

Референтен број: SB MKD LI 01/22  Проектот СМАРТ Балкан објавува јавен Повик за грантови за Локални иницијативи, за апликантите од Северна Македонија.   СМАРТ Балкан проектот, финансиран од Министерството за надворешни работи на Кралството Норвешка, ...

National Interventions

Јавен повик за грантови за Национални иницијативи

Референтен број: SB MKD NI 01/22  Проектот СМАРТ Балкан објавува јавен Повик за грантови за Национални иницијативи, за апликантите од Северна Македонија.   СМАРТ Балкан проектот, финансиран од Министерството за надворешни работи на Кралството Норвеш ...

adhocgrants web box

Повик за Aд хок грантови

Референтен број на повикот: SB MKD AD 01/22 СМАРТ Балкан проектот, финансиран од Министерството за надворешни работи на Кралството Норвешка, го спроведува конзорциумот на организации: Centar za promociju civilnog drustva (CPCD) од Босна и Херцеговина како ...