FB

Изгласани промени во законот за здруженија и фондации

На 02.11.2022, пратениците во Собранието ги изгласаа измените на законите за здруженија и за политички партии со кои се забранува граѓански здруженија, фондации и политички партии да користат имиња, прекари, псевдоними кои се поврзани со фашизам, нацизам, ...

304907987_151345270864446_5579380607382077685_n

Состанок во владата на Северна Македонија

Преку СМАРТ Балкан проектот ја зајакнуваме соработката помеѓу граѓанските организации  и државните институции во креирање на ефективни антикорупциски политики на партиципативен начин. Во таа насока, тимот на СМАРТ Балкан оствари работна средба со  Слав ...

IMG_20220824_100041

Радио Гостување СМАРТ Балкан

Програмскиот координатор Александар Цеков беше гостин на Urban FM 90.8 Skopje кај водителката @Marija Dimishkova каде што ги престави проектните активности и постигнувањата во рамки на проектот СМАРТ Балкан – Граѓанско општество за поврзана општество во З ...

NO1_8110

Национална конференција во рамките на регионалниот проект СМАРТ Балкан

На 22.05.2022 година во хотел Double Tree by Hilton се одржа Национална конференција во рамките на регионалниот проект „СМАРТ Балкан – Граѓанско општество за поврзан Западен Балкан“, на која учествуваа повеќе од 60 претставници од ГО, институции и зинтере ...