FB

Изгласани промени во законот за здруженија и фондации

На 02.11.2022, пратениците во Собранието ги изгласаа измените на законите за здруженија и за политички партии со кои се забранува граѓански здруженија, фондации и политички партии да користат имиња, прекари, псевдоними кои се поврзани со фашизам, нацизам, ...

Newsletter September 2022 (1)

Билтен Септември 2022

Септемвриското издание на нашиот Билтен може да се најде на овој линк: https://bit.ly/3f7rmoe Секој месец ги презентираме сите важни активности и достигнувања поврзани со проектот Смарт Балкан, затоа осигурајте се редовно да ги проверувате нашите би ...

304907987_151345270864446_5579380607382077685_n

Состанок во владата на Северна Македонија

Преку СМАРТ Балкан проектот ја зајакнуваме соработката помеѓу граѓанските организации  и државните институции во креирање на ефективни антикорупциски политики на партиципативен начин. Во таа насока, тимот на СМАРТ Балкан оствари работна средба со  Слав ...

IMG_20220824_100041

Радио Гостување СМАРТ Балкан

Програмскиот координатор Александар Цеков беше гостин на Urban FM 90.8 Skopje кај водителката @Marija Dimishkova каде што ги престави проектните активности и постигнувањата во рамки на проектот СМАРТ Балкан – Граѓанско општество за поврзана општество во З ...

NO1_8110

Национална конференција во рамките на регионалниот проект СМАРТ Балкан

На 22.05.2022 година во хотел Double Tree by Hilton се одржа Национална конференција во рамките на регионалниот проект „СМАРТ Балкан – Граѓанско општество за поврзан Западен Балкан“, на која учествуваа повеќе од 60 претставници од ГО, институции и зинтере ...