Picture3

Интервју на координаторот на проектот SMART Balkans за Телевизија Клан Косовска

Координаторката на проектот “Паметен Балкан” за Албанија и Косово, г-ѓа Клидија Лика, беше поканета во емисијата “Ora shtatë” на телевизијата Клан Косовска, каде што им го претстави на сите заинтересирани граѓани во Косово проектот и можностите за грантови кои овој проект ги нуди. За време на интервјуто, таа истакна дека целта на проектот е зајакнување на партиципациската демократија и зголемување на влијанието на граѓанското општество во интеграциските процеси. Г-ѓа Лика објасни дека ова е проект од големо значење за регионот на Западен Балкан, бидејќи преку него има за цел да придонесе за создавањето на мирни, инклузивни општества и да го испрати гласот на граѓаните во креирањето на политиките.

Г-ѓа Лика направи детална презентација на сите видови грантови и финансиската, техничката и поддршката за градење капацитети што проектот ќе го обезбеди за секторот на граѓанското општество. Таа ги покани сите заинтересирани организации и поединци да останат во постојан контакт со проектот преку своите социјални мрежи, и ги охрабри да аплицираат на јавните повици за грантови кои ќе бидат отворени континуирано во текот на 4-годишниот период од спроведувањето на проектот.

За да го слушнете целото интервју, ве молам кликнете на линкот: https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=qBmXhdCe-yc&feature=youtu.be

Tags: No tags