kristin-melsom

SASTANAK SA NORVEŠKOM DELEGACIJOM

CPCD je imao posebnu čast i zadovoljstvo da ugosti Kristin Melsom, direktoricu Odjela za Jugoistočnu Evropu Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške, Tale Kandala, Višeg savjetnika/desk službenika za Bosnu i Hercegovinu, Siri Andersen, zamjenicu šefa Misije Norveške ambasade u Bosni i Hercegovini, i Ognjena Grujića, Program menadžera u Ambasadi Norveške u BiH.

Aida Daguda, direktorica CPCD, predstavila je trenutno stanje i trendove u razvoju civilnog društva u Bosni i Hercegovini i regionu Zapadnog Balkana, nakon čega je uslijedila izuzetno zanimljiva diskusija o ulozi i položaju civilnog društva, posebno u sadašnjoj kriznoj situaciji. Istaknuta je potreba za većim i aktivnijim učešćem OKP-a u najvažnijim procesima u društvu, uz insistiranje na demokratskim principima i vrijednostima.

Naravno, posebna tema posete bio je SMART Balkans – novi regionalni projekat koji provodi CPCD, sa partnerima CRPM (Sjeverna Makedonija) i IDM (Albanija). Iako je projekat u početnoj fazi, očekivanja sa svih strana su velika. SMART Balkans je jedinstvena prilika za bolje pozicioniranje civilnog društva u regionu, posebno u oblasti bezbjednosti i stabilnosti, kao i dobrog upravljanja.

Tags: No tags